Мъфини с кафе

Мъфините с кафе са първият и единствен вид мъфини, които съм правила, затова и реших първо тях да публикувам, да им отдам заслуженото… един вид. Тяхното приготвяне, както и заснемането на процеса, ме подтикнаха да започна и блога. Та, ако решите да си ги направите, е препоръчително, да не кажа задължително, да разполагате с форма и листчета за кексчета и следните продукти:

2 яйца

2 чаени чаши брашно
½ чаена чаша (разтопено) масло
½ чаена чаша кафе
½ чаена чаша прясно мляко
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша захар

1 бакпулвер

dsc_4546

Освен да ви кажа и как да си ги приготвите.. 🙂

Започнете с разтопяване на маслото на водна баня. Сварете си кафето, за да може да изстине добре (не използвайте нес).

Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и какаото.

Тук препоръчвам и напомням да си включите фурната на горен и долен реотан на 180 градуса, за да може да загрее добре.

Разбийте яйцата на бавна степен на миксера (или въоръжената ви с разбъркващ уред (вилица или тел за разбиване) ръка), добавете към тях захарта, а като се смесят добре и разтопеното масло, кафето, млякото и най-накрая и сухите съставки (брашното, какаото и бакпулвера).

Във всяка от формичките сложете по две листчета, напълнете ги до половината със сместа, която, ако всичко сте изпълнили точно, трябва да е хомогенна и ароматна. Мушкате във фурната и стоите с влажен поглед пред нея, очаквайки до 25-30 минути да имате готови мъфини. Пробвайте с клечка за зъби дали са готови(пробождате един, и ако по клечката няма останало от вътрешностите му, значи са готови).

(Вижте и видеото)

Вашият коментар