След като споделих няколко български, италиански и куп мъфински рецепти, реших да ви споделя опита си в индонезийската кухня. Направих няколко опита, някои от които неуспешни, но най-накрая, с помощта на любим мой човек, току що завърнал се от Индонезия, заедно стигнахме до желания вкус. Ето и продуктите за рецептата.
1/2 глава лук
500 грама гъби
1 с.л. чили сос
1/4 зелка
1 ч.ч. ориз
сол
черен пипер
3 с.л. олио
1 бр. морков
500 гр. спанак
2 с.л. соев сос
Загряваме в тенджера олио, добавяме ситно нарязаните лук и моркови. След като се запържат добавяте гъбите и след като и те се запържат слагате две чаши гореща вода и ориза. След като е почти сварен добавяте сол и черен пипер на вкус, след това и спанака и зелето, нарязани на лентички. През цялото време бъркайте, за да не загори. След това добавяте соевия и чили соса и разбърквате на котлона за още 3-4 минути. И готово!