Наси горенг

След като споделих няколко български, италиански и куп мъфински рецепти, реших да ви споделя опита си в индонезийската кухня. Направих няколко опита, някои от които неуспешни, но най-накрая, с помощта на любим мой човек, току що завърнал се от Индонезия, заедно стигнахме до желания вкус. Ето и продуктите за рецептата.


DSC_0079

1/2 глава лук

500 грама гъби

1 с.л. чили сос

1/4 зелка

1 ч.ч. ориз

сол

черен пипер

3 с.л. олио

1 бр. морков

500 гр. спанак

2 с.л. соев сос

Загряваме  в тенджера олио, добавяме ситно нарязаните лук и моркови. След като се запържат добавяте гъбите и след като и те се запържат слагате две чаши гореща вода и ориза. След като е почти сварен добавяте сол и черен пипер на вкус, след това и спанака и зелето, нарязани на лентички. През цялото време бъркайте, за да не загори. След това добавяте соевия и чили соса и разбърквате на котлона за още 3-4 минути. И готово!

Вашият коментар