Тиролски картофи с прошуто

Лесна и много, много вкусна тиролска рецепта. Прошутото може да се замени с различни видове готови и полуготови колбаси и меса, става все така вкусно.

Необходими продукти:

DSC_0036

1 килограм картофи

200 грама прошуто

2 с. л. галета

4 яйца

50 грама масло

кашкавал (за настъргване)

сол

DSC_0042

Картофите се варят и намачкват. Осоляват се и се слагат дълбок съд за печене. Добавят им се разбитите яйца, галетата, нарязаното на ситно прошуто и маслото. Разбъркват се добре. Пекат се за около 20 минути, след това се настъргва кашкавал върху тях и се слагат за още 10 минути, докато той се разтопи и набъбне. И е готово за поднасяне! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s