Ризото

Забелязвам, че доста се лутам по чуждите национални кухни и след последната ми рецепта от Австрия, сега се пренасям в Италия с това ароматно ризото.

DSC_0131

Необходимите продукти:

2-3 с.л. зехтин

сол

1бр среден морков

1/4 връзка магданоз

черен пипер

1 и 1/2 ч.ч. бял ориз

100г манатарки

1/2 ч.ч. царевица от конаерва

1/2ч.ч. грах от консерва

1/2ч.ч. бяло вино

2 стръка пресен лук

1 стрък пресен чесън

DSC_0130

В дълбок тиган или тенджера се загрява зехтина и в него се запържват нарязаните на кубета моркови. Добавя се нарязаната на шайбички бяла част на чесъна и лука. След това се добавят и гъбите, а след като и те малко се запържат се добавя и виното. Слага се измитият ориз, долива се 1/2 ч.ч. вода, като се бърка, за да не залепне. Посолява се и се добавят консервираните грах и царевица. Оставя се на котлона за около 15-20 минути. След това се нарязва зелената част (перата) на лука и чесъна, сваля се от котлона и се добавят и те. Нарязва се и пресният магданоз и се слага в готовата смес. Всичко се разбърква, мести се в тава и се пече за около още 15-20 минути.

Когато е напълно готово се поръсва с черен пипер на вкус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s